iGostyn.pl reklamy
rotator reklamuj się w gazecie internetowej iGostyn.pl
rotator reklamuj się w gazecie internetowej iGostyn.pl
rotator reklamuj się w gazecie internetowej iGostyn.pl



Zamów Reklamę Internetową
Reklama ogłoszeń o pracę

Reklama STRONY WWW w gazecie internetowej
Zamów Reklamę w gazecie internetowej



INFORMATOR ŚLUBNY gazety internetowej
Zamów Reklamę w gazecie internetowej





Wtorek
22
maj
2018
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
28

Na ślubnym kobiercu

Catering czy restauracja?

2018-02-22 11:02:00

Zdjęcie: Archiwum
Catering coraz lepiej radzi sobie podczas przyjęć weselnych. Oferta tych usług jest zbliżona do tych proponowanych w restauracjach.

Wiele restauracji oprócz organizowanych u siebie imprez ma swojej ofercie także usługi cateringowe. Są jednak firmy, które zajmują się wyłącznie tego typu działalnością. Korzystając z ich oferty

w większości można liczyć na dostarczenie dań oraz obsługę kelnera.

Planując wesele musimy jednak najpierw zaplanować odpowiednie menu. Z tym nie powinno być większych problemów, znając liczbę gości. Pod warunkiem jednak, że pomoże nam w tym firma cateringowa. W większości przypadków posiadają one już gotowe menu, które można dostosować pod swoje potrzeby. Nie należy obawiać się także, że potrawy, które winny być podawane na ciepło dotrą zimne. Wyspecjalizowane firmy posiadają specjalne naczynia, które dodatkowo mogą być podgrzewane.

Zatem na głowie nowożeńców, a raczej pana młodego, pozostaje jedynie wybór alkoholu oraz napojów. Dziś gości nie zadowoli się jedynie wódką, choć nadal jest to główny trunek podawany podczas tej uroczystości. Warto zadbać o to, aby na stole nie zabrakło wina oraz piwa.

 

 

Oczywiście jednym z większych problemów jest wybór tortu weselnego. A ten powinien nawiązywać  do ubioru panny młodej. Nic zatem dziwnego, że zazwyczaj są jasne - białe lub beżowe, udekorowane w kolorach wiązanki ślubnej. Popularnością cieszą się niezwykle efektowne torty piętrowe (3 albo 4 piętra), zdobione na szczycie zabawnymi figurkami pary młodej, obrączkami lub białymi gołąbkami. Coraz bardziej popularne stało się dekorowania góry ciasta pierwszymi literami imion. Interesująco prezentuje się także cukrowa fotografia państwa młodych.

Wielkość tortu zależy od ilości gości weselnych. W tym względzie najlepiej zdać się na doświadczenia cukiernika. Kształtem torty najczęściej przypominają koło, kwadrat lub prostokąt. Dla bardziej wymagających klientów cukiernie wykonują dzieła w kształcie serca, książki, samochodu czy nawet pary młodej.

Sam smak tortu musi odpowiadać młodej parze, lecz jednocześnie powinien być na tyle uniwersalny, aby odpowiadał większości gości. Preferowane smaki to śmietankowy, waniliowy, czekoladowy

i kawowy.

Zamawiając tort, można skorzystać z proponowanych przez cukiernika kształtów i smaków lub skomponować go według własnego pomysłu. Wszystko zależy od naszej wyobraźni. Jedno nie ulega wątpliwości – tort weselny musi być wyjątkowy. 

 

 







Reklama - Składów budowlanych Sezam VOX


Zamów Reklamę w gazecie internetowej
Reklama informatora budowlanego

Zamów Reklamę w gazecie internetowej
Reklama informatora ślubnego


PRAWNIK


Zamów Reklamę w gazecie internetowej
Zamów Reklamę w gazecie internetowej





iGostyn.pl reklamy iGostyn.pl reklama informator budowlany